Home » Artikelen » Sociaal met Media: Mozaïeken in Groningen

Sociaal met Media: Mozaïeken in Groningen

Sociaal Met Media is een onderwijsproject van Mijn Kind Online, met als belangrijkste partner de 1%CLUB. Leerlingen worden uitgedaagd op een creatieve manier een goed doel te ondersteunen. Twee vmbo-klassen van het Zernike College in Haren helpen een kunstenares met haar mozaïekproject.

School?

Zernike College in Haren (twee vmbo-klassen afdeling Grafimedia) 

Actie?

Aandacht vragen voor het kunstproject van Jacqueline Smid: een mozaïekwerk in een Groningse wijk, gemaakt met hulp van mensen uit de buurt. De leerlingen regelen publiciteit, zoeken naar mensen die willen meehelpen en gaan zelf ook aan de slag voor dit bijzondere kunstwerk. Via Twitter en een lipdub-clip zoeken de leerlingen mensen die willen helpen bij het maken van het kunstwerk bij de spoortunnel in het Noorderplantsoen in Groningen. 

Opvallend?

De leerlingen verzinnen grappige tweets, zoals: "@manbijthond is het leuk om je hond te bijten, je kunt beter in dit filmpje bijten". De kunstenares en de docent waren na afloop onder de indruk van het enthousiasme van de leerlingen. De leerlingen hebben met hun massale getwitter voor veel publiciteit gezorgd.  

Tags en rubrieken