Home » Medewerkers » Remco Pijpers

Remco Pijpers

Remco Pijpers (1969) is inhoudelijk verantwoordelijk voor Mijn Kind Online, onderdeel van stichting Kennisnet. 

Remco is verantwoordelijk voor alle activiteiten die Mijn Kind Online ontplooit, zoals het publiceren van boeken, rapporten en publicaties en het opzetten van evenementen. 

Achtergrond

Remco studeerde journalistiek en geschiedenis. Hij verdiept zich sinds 1997 professioneel in wat kinderen doen op internet. Eerst als freelance onderwijsjournalist, bulletin board systems vullend voor onderwijzers, daarna voor VNU en Planet Internet (van 2001 t/m 2005). Als adjunct-hoofdredacteur van Planet Internet was hij verantwoordelijk voor KidsPlanet.nl en betrokken bij het opzetten van de krant KidsWeek. In 2004 startte hij de website Mijn Kind Online.

Eind 2005 ging hij fulltime aan de slag als directeur van (toen nog stichting) Mijn Kind Online. Hij geeft presentaties in binnen- en buitenland en voert regelmatig het woord in de pers over kinderen en sociale media. Het liefst bedenkt hij, achter de schermen, plannen die leiden tot veranderingen die goed zijn voor kinderen, zoals het project Sociaal met Media, de Gouden Apenstaart-verkiezing voor beste kindersite, en de kinderbrowser MyBee. Hij maakt werk van het stimuleren van digitale kwaliteit voor kinderen, onder andere door de Europese Commissie te adviseren. Zo is hij verbonden aan de werkgroep POSCON

Wat drijft hem? 

Wat hem drijft in zijn werk is nieuwsgierigheid voor wat kinderen doen met digitale media. Hoe zet jeugd die in om het verschil te maken, voor zichzelf en voor anderen?  Hoe kunnen we ze helpen hun digitale talenten te ontplooien? Zijn streven is dat alle kinderen profiteren in hun ontwikkeling van de mogelijkheden die media en technologie bieden. Hoe Mijn Kind Online daaraan bijdraagt, kun je hier lezen. 

Boeken

Remco heeft diverse publicaties op zijn naam staan, gemaakt met collega's. We noemen er een paar: Sociale Media op de Basisschool en het Positive Digital Content for Kids.

Contact

Twitter: @remcopijpers
E-mail: remco@mijnkindonline.nl en r.pijpers@kennisnet.nl
Telefoon: 06-51436711