Home » Advies » Reken af met dure sms-diensten

Reken af met dure sms-diensten

Je kind denkt een leuke gratis ringtone te hebben gedownload en zit prompt vast aan een geldverslindend abonnement. Welke stappen moet je dan zetten?

  • Kijk op de site van de aanbieder en zoek op met welke sms-code je kunt afmelden. Code onvindbaar? Kijk dan op http://www.smsgedragscode.nl/ of http://www.smsafzeggen.nl/ . Op die sites kun je bijna alle afmeldcodes van sms-diensten vinden. Ook mobiele providers als KPN, T-mobile en Vodafone hebben zoekformulieren om SMS-codes te vinden.
  • Bang dat het nogmaals gebeurt? Er is een ‘smsfilter’ (http://www.smsdienstenfilter.nl/) ontworpen die maakt dat je mobiele telefoon alle bestaande en toekomstige sms-abonnementen blokkeert. Eenmalige sms-diensten werken nog wel. Het inschakelen van de filter kost je een sms’je plus € 0,25 voor de bevestiging.
  • Krijgt je kind irritante gratis berichten? Bel de helpdesk van de provider. Betaalde berichten afzeggen kan alleen bij het bedrijf dat ze verstuurt.
  • Vind je dat je bent misleid of dat er ten onrechte bedragen zijn afgeschreven? Dien een klacht in bij Consuwijzer via http://www.consuwijzer.nl/
Tags en rubrieken
Onderwerpen: 
Leeftijden: