Home » Artikel » Let op je online imago

Let op je online imago

Wat tieners online doen, heeft gevolgen voor hun online imago voor de rest van hun leven.

Wie ons ooit heeft horen spreken op een ouderavond, weet dat wij altijd spreken over je 'online imago-management': bedenk bewust wat je wilt en waarom en hoe je dat bereikt. Dat is niet alleen van belang voor het indivuele kind dat zich begeeft op sociale netwerksites, maar voor het hele gezin, en niet te vergeten de school waar kinderen op zitten: alles wat kinderen op internet doen, heeft mogelijk langdurige consequenties het kind zelf, maar ook voor zijn gezin én school.

Imago-management

Bij goed online imago-management hoort dus ook dat je moet nadenken over wat je niet wilt, en daar zit voor kinderen en tieners het probleem. Want dat kunnen ze niet goed: nadenken over gevolgen op de langere termijn. En daarom is het dus een heel belangrijk thema in de internetopvoeding: je moet kinderen een bewustzijn bijbrengen dat ze niet uit zichzelf ontwikkelen.

Maar ook professionals houden zich er steeds meer mee bezig. Niet als het om kinderen gaat, maar als het om volwassenen gaat, of bedrijven. Ook die hebben te maken met hun al of niet zelf gecreëerde online imago. Alleen heet het daar anders: je online reputatie. Dat geeft meer aan dat het je imago ook een economische waarde kan hebben.

Ont-googlen

De profi's werden tot nu toe vooral ingeschakeld om ervoor te zorgen dat bedrijven of personen zo hoog mogelijk eindigden in zoekmachine-resultaten. Maar steeds vaker krijgen ze ook opdrachten om iets te doen aan negatieve zoekresultaten. Klanten zijn banken en verzekeraars, telecom- en energiebedrijven, maar ook bijvoorbeeld een persoon uit de Quote 500 of bedrijven in de muziekindustrie.

Maar dingen uit Google weghalen (zoals opdrachtgevers dat dan willen), dat gaat helemaal niet. Wel kunnen de positieve resultaten wat hoger terecht komen in de lijst met zoekresultaten. Om dat te manipuleren moet je een expert zijn, dat wel... Reden te meer om energie te steken in het voorkomen van narigheid. Want zoals bedrijven geld kunnen besteden aan het inhuren van iemand die niets anders doet dan de hele dag het web afspeuren naar negatieve berichtgeving, zo kun je dat als privépersoon natuurlijk niet.

Eerste vijf hits


Het is vooral belangrijk dat de eerste vijf zoekresultaten positief zijn. Op de meeste computerschermen is dat wat je in beeld ziet zonder te hoeven scrollen. Dat heet in vaktermen 'de vouw' (denk aan een ouderwetse krant): alles wat daaronder staat, zien de meeste mensen niet. Ze klikken vooral op hits boven de vouw. Je kunt je online imago dus goed afmeten aan de eerste vijf resultaten bij een zoekopdracht op je naam. Daarbij kan het helpen dat je zelf actief bent met een eigen website, blog, profielen op een sociale netwerksite als MySpace, Facebook of LinkedIn.

Sollicitaties


Alle sollicitanten ondergaan een digitale screening tegenwoordig. Houd er dus rekening mee dat alles bekeken wordt en invloed kan hebben wat er van jou via internet te vinden is. Esther de Kruijff, HR-manager bij Spil Games nam vorig jaar veel nieuwe mensen aan. In alle procedures ging ze via internet aan de gang: "Naast Google kijk ik bij LinkedIn of er connecties zijn met mensen die ik ken. Vooral bij jongere kandidaten kijk ik vaak ook nog wel even op hun profielpagina. Dat zegt niet zozeer iets over het feit of iemand geschikt is voor ons bedrijf, maar je kunt er wel het nodige leren over de persoon zelf. Je ziet vaak foto's en leert wat over persoonlijke zaken. Weblogs lees ik altijd. Het kan zijn dat daar mijn twijfel wordt weggenomen. Soms worden vermoedens er juist bevestigd en kan het een reden zijn iemand niet uit te nodigen voor een gesprek. Iemands cv blijft overigens het allerbelangrijkste. Maar het internet biedt een prachtige manier om informatie daaruit te checken."

Personal branding


Nog meer tips voor het goed neerzetten van jezelf, in moderne termen ook wel personal branding genoemd (bron: De Pers):

  • Zorg dat je aanwezig bent online: als er helemaal niets van je te vinden is, wekt dat argwaan. In ieder geval snap je dan de nieuwe media niet, is de gedachte. Er zijn bedrijven die sollicitanten niet eens op gesprek laten komen als ze geen LinkedIn-account hebben..
  • Begin met een zelfonderzoek: wie ben je, waar sta je voor en wat zijn je sterke kanten. Dat moet je consequent en authentiek uitdragen. Zet op LinkedIn je professionele geschiedenis neer en op je profielpagina een paar foto's in verschillende situaties, voor iedereen publiek. Dat wekt vertrouwen.
  • Wees open, presenteer jezelf duidelijk, maar zorg er liefst voor dat anderen in hun reacties een beeld van je schetsen. Gebruik je (online) vrienden en relaties dus gerust om ervoor te zorgen dat ze je imago positief beïnvloeden. Zolang je jezelf nog geen professionele online mannetjes- (of vrouwtjes)maker kunt veroorloven, is dat het beste wat je kunt doen...

Bekijk de video over online imago: Fee en YouTube uit het project New Kids on the Web

Tags en rubrieken
Onderwerpen: 
Leeftijden: