Home » Artikelen » App Noot Muis: de beste topo-apps voor kinderen

App Noot Muis: de beste topo-apps voor kinderen

Wat zijn de leerzaamste en leukste apps voor kinderen? Mijn Kind Online zet ze voor je op een rij in de rubriek App Noot Muis. We trappen af met de beste topo-apps. Aardrijkskunde op haar leukst. 

1. Topo Nederland

Onze favoriet, die de tweede prijs won bij de Meester App Award 2013. Je kunt Nederlandse provincies hoofdsteden, grote en kleine plaatsen en bezienswaardigheden oefenen. De app wordt regelmatig vernieuwd.  In dezelfde categorie heb je ook onder andere: Topo Europa, Topo Belgie, Topo USA en Topo China.

Prijs: 2,99 Euro 
iPad en iPhone
Android

2. TopoQuiz NL 

Tik zo snel mogelijk vijftien plaatsen of provincies in Nederland aan. Hoe sneller je bent, hoe meer punten je pakt. Goed is dat de quiz ook foto’s en achtergrondinformatie bevat. Zo leer je nog wat! Wil je de topografie van Europa en China oefenen, dan kan dat ook. 

Prijs: 1,79 Euro
iPad

3. Stack the Countries

Deze app spreekt kinderen zo aan, omdat hij zo vrolijk is. Wil je weten waar Boekarest ligt? Washington? Moskou? Stack the Countries neemt je mee naar de grote steden wereldwijd. Ook vlaggen kunnen worden geoefend. 

Prijs: 1,79 Euro
iPhone, iPad
Android

4. GeoMaster

Een mooie, complete en gebruiksvriendelijke app, waarin je kind veel landen kan oefenen en via levels zijn niveau kan verbeteren. Ook vind je vlaggen en beroemde monumenten. De taal is Engels, maar dan nog kunnen kinderen prima met de app overweg. De Apple-versie wordt in de recensies van gebruikers beter gewaardeerd dan de Android-versie.

Prijs: 3,59 Euro
iPad
Android

5. Waar ligt dat? 

Hoofdsteden, steden, maar ook bergen, wolkenkrabbers en stadions over de hele wereld zijn in het spel Waar ligt dat? te vinden. Aantrekkelijk vormgegeven, prettig om te spelen voor kinderen. Een nadeel: Nederland zit er niet bij.

Prijs: 1,79 Euro
iPhone, iPad

Site: Topografie Nederland

We doen er ook nog een website bij: Topografie Nederland.  Zeer de moeite waard!
http://www.topografie-nederland.nl/

Rapport App Noot Muis

App Noot Muis is ook de titel van een eerder verschenen rapport van Mijn Kind Online over hoe je een goede app voor kinderen maakt. Dat kan je downloaden van www.appnootmuis.nl. 

Meer informatie over kinder-apps: 

auteur: Remco Pijpers
Tags en rubrieken
Onderwerpen: 
Leeftijden: 
Trefwoorden: