Home » Artikelen » App Noot Muis: de beste tv-apps

App Noot Muis: de beste tv-apps

Wat zijn leerzame en leuke apps voor kinderen? Mijn Kind Online zet ze voor je op een rij. Dit keer aandacht voor online televisie kijken.

kindertelevisie, tv-apps

Kinderen moeten online tv kunnen kijken in een veilige omgeving. Dus zonder hinderlijke reclame, in-app aankopen en met een tv-aanbod dat vooraf is geselecteerd en gecontroleerd op geschiktheid voor kinderen. In deze apps is daar rekening mee gehouden.

1. Zappelin

De app bestond al, maar met de nieuwe versie is het ook mogelijk om live tv te kijken. Ook als er geen Zappelin wordt uitgezonden, kunnen kinderen naar het themakanaal kijken. Van Sesamstraat tot het Zandkasteel: alle bekende programma’s zijn terug te vinden. Ook zijn er andere dingen te doen, zoals een verhaaltje voorlezen (met zelf bladzijden swipen), spelletjes spelen, muziek maken en digitaal knutselen. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

2. RTL Telekids

Je kijkt je favoriete Telekids-programma’s met deze app gemakkelijk terug. De beschikbare programma’s zijn overzichtelijk gerangschikt en te selecteren. Het aanbod is uitgebreid en geschikt voor een brede leeftijdsgroep. Van de Bibaboerderij en Bobo voor de allerkleinsten, tot Green-Kids en Naranjini en de Kadekapers voor de wat grotere kinderen.

3. Schooltv-beeldbank

De meeste kinderen zijn dol op het leuke beeldmateriaal van Schooltv. Met deze app kunnen ze maar liefst 3000 interessante filmclips bekijken. De app is ontwikkeld voor het onderwijs en biedt het materiaal aan in de categorieën: peuters en kleuters en leerlingen in het primair – en voortgezet onderwijs. De app is een aanrader voor nieuwsgierige kinderen. De moeilijkste onderwerpen en begrippen worden duidelijk uitgelegd in korte filmfragmenten. Ook handig voor spreekbeurten en werkstukken.

4. KRO Kindertijd

De video’s van KRO Kindertijd zijn online te bekijken, maar je kunt ze ook downloaden om ze later terug te zien als je geen internet hebt. Handig voor op vakantie of als je lang onderweg bent. De app geeft ook toegang tot de Kindertijd-nieuwsbrief, prijsvragen en uitzenddata en -tijden van de programma’s.

5. NOS Jeugdjournaal

De opzet van deze app is eenvoudig. Je kunt elke dag je mening geven over de Stelling van de dag en je kunt de laatste uitzending van het Jeugdjournaal bekijken. Best handig als je de uitzending net hebt gemist.

6. Kindertube

Kindvriendelijke filmpjes en liedjes kijken in een veilige omgeving, zonder reclame. Het aanbod is groot – meer dan 6000 stuks – en geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Zaai, Nieuws uit de natuur, Klokhuis, Freek in het Wild, Knofje, Buurman en Buurman, Hello Kitty, Bumba en nog veel meer. Eenvoudig te bedienen; zelfs de allerkleinsten kunnen zelf hun favoriete programma opzoeken en afspelen.

7. Kinderkijkbuis

Met de Kinderkijkbuis kan je kind naar bekende Nederlandse YouTube-filmpjes kijken. Naast bekende series van nu (Woezel & Pip of HoelaHoep) zijn er ook oudere successeries beschikbaar, zoals Vrouwtje Theelepel en De Fabeltjeskrant. Er worden regelmatig nieuwe programma’s toegevoegd.

  • Kosten: Gratis of € 0,89 (iOS)/€ 0,99 (Android) voor een versie zonder reclame
  • Android 
  • iPhone en iPad 

8. KinderTeevee

Mega Mindy, Bumba, Bassie & Adriaan of Brandweerman Sam. Je peuter of kleuter kan ook hier kiezen uit het aanbod kinderfilms die op YouTube staan. De presentatie van de verschillende series is erg overzichtelijk. Groot nadeel is de opdringerige reclame bovenaan. Voor € 1,79 is de versie zonder reclame beschikbaar.

9. KinderTV

Met deze app kun je kijken naar tv-fragmenten van vroeger. Van Beertje Colargol tot Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? Vooral jeugdsentiment voor de ouders dus! Naast YouTube-video’s zijn er ook hele films beschikbaar. De navigatie is niet heel geschikt voor kinderen, maar met een beetje hulp lukt het wel. Er is ook achtergrondinformatie over de verschillende programma’s te vinden.

10. Koekoek TV

De YouTube-filmpjes in de app Koekoek TV zijn vooraf gecontroleerd op geschiktheid voor kleine kinderen en ze worden getoond in een veilige omgeving. Het aanbod wordt regelmatig aangevuld met nieuwe afleveringen. Met Pingu, Pippi Langkous, de Gummi Beren, Mickey Mouse Clubhuis, Timon en Pumbaa, Kikker, Bob de Bouwer, Barbie, Smurfen en meer. Voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Eenvoudige en duidelijke navigatie.

Andere afleveringen van App Noot Muis: 

De beste natuur-apps
De beste topo-apps
De beste apps over het menselijk lichaam 

Tags en rubrieken
Onderwerpen: 
Leeftijden: 
Trefwoorden: