Home » Artikelen » App Noot Muis: het menselijk lichaam

App Noot Muis: het menselijk lichaam

Wat zijn de leerzaamste en leukste apps voor kinderen? Mijn Kind Online zet ze voor je op een rij in de rubiek App Noot Muis. Dit keer aandacht voor het menselijk lichaam. Biologie, maar dan anders.

 1. Het Menselijk Lichaam
Een prachtige app met meer dan 200 illustraties, die inhoudelijk goed in elkaar zit. Je leert over botten, spieren, zenuwen, circulaties, ademhalen en de spijsvertering door het uit te proberen. Je stopt bijvoorbeeld wat broccoli in het menselijk lichaam, bekijkt welke weg de groente aflegt en ziet hoe dit het lichaam weer verlaat. Compleet met boer- en scheetgeluiden! Vanaf 6 jaar, maar ook heel geschikt voor oudere kinderen. In het Nederlands en 49 andere talen. Kijk voor een impressie op: http://vimeo.com/72393668

Kosten: 2,99 Euro
iPad en iPhone

2. Build a body
Zet diverse onderdelen van het lichaam zo snel mogelijk in elkaar. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Terwijl je dit doet, leer je veel over het betreffende orgaan of onderdeel. Wel jammer dat de app in het Engels is, maar misschien is dat voor slimme kinderen juist een extra uitdaging.

Kosten: Gratis
iPad

3. Het menselijk lichaam, uitgelegd door Tom
Het lichaam, spieren, skelet, organen, het immuunsysteem, groei, maar ook voortplanting en zwangerschap worden – in het Nederlands – besproken, beschreven en in beeld gebracht. De app is voor 12 jaar en ouder vanwege de 'mild seksuele inhoud en naaktheid'. In de gratis versie is alleen het onderdeel zwangerschap beschikbaar, waarbij je een foetus in de buik ziet groeien. Je ontkomt dus niet aan de betaalde versie.

Kosten: Gratis en 2,99 Euro voor de volledige versie
iPad en iPhone

4. Easy Anatomy 3D
Deze app richt zich op de spieren en botten in het lichaam. Je kunt de Nederlandse taal selecteren, maar alles wordt in het Latijn benoemd. Op de 2D-kaart kun je die namen bekijken en zie je wat waar zit. Daarna kun je een quiz doen om te kijken of je er iets van hebt onthouden. Het niveau van de quizzen is erg hoog! Kortom: voor (oudere) kinderen die van een uitdaging houden.

Kosten: 2,69 Euro
iPad

5. This is my body – anatomy for kids
Leert kinderen over zintuigen, hartslag, ademhalen, eten, groeien, spieren, het skelet, spieren en zenuwen. Je prikt bijvoorbeeld met een speld in een lichaam en krijgt daarna uitleg wat er precies gebeurt. De uitleg is in het Engels. De tekst wordt voorgelezen en begeleid met illustraties en animaties. De app is wat inhoud en stijl betreft geschikt voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Oudere kinderen kunnen ook hun Engels trainen met This is my body. Slaan ze twee vliegen in een app.

Kosten: 1,99 Euro
iPad

6 . Human Anatomy Atlas

Prijzig, maar wel geschikt voor Android. Voor kinderen die echt een studie willen maken van het lichaam! Studenten Geneeskunde schijnen deze app ook te gebruiken voor hun studie. Je kunt het mannelijk en vrouwelijk lichaam tot in detail bestuderen in 3D. Je kunt in- en uitzoomen, je ziet allerlei lagen en er zijn ook animaties. Compleet met kennisquizzen en zeer uitgebreide informatie per orgaan of onderdeel van het lichaam. Voor 10 jaar en ouder, in het Engels.

Prijs: 22,78 Euro (Android) en 24,99 Euro (iOs)
Android
iPad en iPhone

 

Tags en rubrieken