Home » Artikelen » App Noot Muis: wetenschap

App Noot Muis: wetenschap

Wat zijn de leerzaamste en leukste apps voor kinderen? Mijn Kind Online zet ze voor je op een rij in de rubriek App Noot Muis. Dit keer aandacht voor wetenschap, techniek, en sterrenkunde.

Wat zijn de leerzaamste en leukste apps voor kinderen? Mijn Kind Online zet ze voor je op een rij in de rubriek App Noot Muis. Dit keer aandacht voor wetenschap, techniek, en sterrenkunde.

1. Star Walk
Een schitterende sterrenkijk app waarbij je je tablet of telefoon naar de sterrenhemel richt en er  een plattegrond tevoorschijn komt van onder andere sterren, planeten, satellieten en kometen. Vervolgens is er over vrijwel alles wat je ziet extra informatie beschikbaar. Je kunt de app alleen, maar ook samen gebruiken. Kortom: Star Walk is leuk én leerzaam. Verkrijgbaar in het Nederlands en elf andere talen, won al eerder een Apple Design Award. 

Tip: Voor de wat jongere kinderen (zes tot acht jaar) is er Star Walk Kids met een getekende interface. Deze is nog niet in het Nederlands verkrijgbaar, maar wel geschikt voor ouders die  samen met hun kind het heelal willen ontdekken.

Kosten: € 2,99 (iOS) en € 2,23 (Android)
iPad en iPhone (iOS 6.0 of hoger)
Android (4 en hoger)

2. Zoek het uit!
Wat gebeurt er als je zout op ijs gooit? Kun je een appel laten balanceren op het randje van een melkpak? Met deze app onderzoek je dit soort sappige vragen. Je kunt er thuis experimenten mee doen met behulp van huis- tuin- en keukenspullen. Zoek het uit! hoort bij de tiendelige serie van Het Klokhuis over wetenschap. De experimenten zijn in je eentje uit te voeren, maar nóg leuker en gezelliger is het om het met het hele gezin uit te proberen. De app helpt bij het vastleggen van het onderzoek en het verzamelen van de antwoorden. Meer informatie en alle tv-uitzendingen: http://zoekhetuit.hetklokhuis.nl/

Kosten: gratis
iPad en iPhone (iOS 4.3 en hoger)
Android (4 en hoger)

3. Sid the Science Kid Read & Play
Op een speelse manier draagt deze app bij aan de ontwikkeling van de creatieve en cognitieve vaardigheden van een kind. De app is gebaseerd op de Amerikaanse tv-serie Sid the Science Kid en beschikt over meerdere verhalen, humor, spelletjes, meezing-muziekvideo’s, kleurplaten en nog veel meer. Leuk voor zowel ouders als kinderen. Alleen verkrijgbaar in het Engels. In 2013 bekroond met een iKids Award voor beste ebook. Geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

Kosten: € 2,99
iPad en iPhone (iOS 6.0 of hoger)

4. Sound Uncovered
Ontdek echt alles over geluid met deze interactieve app. Hoor met je ogen en zie met je oren! Luister naar bijzondere geluiden en maak zelf geluidsopnamen. Met deze app leert een kind allemaal leuke feitjes over geluid. Bij sommige onderdelen heb je een koptelefoon nodig. Geschikt voor kinderen vanaf vier jaar, maar vooral populair bij kinderen vanaf negen jaar.

Kosten:  gratis
iPad en iPhone (iOS 6.0 of hoger)

5. Grandpa in Space
Drie, twee, een… klaar om te lanceren! Bouw je eigen raket en ontdek het heelal samen met opa astronaut. Onderweg naar negen verschillende locaties in de kosmos hebben opa en zijn space vriendjes hulp nodig bij het repareren van satellieten, het sorteren van raketonderdelen, het rijmen van woorden en bij het landen van ufo’s. Naast tien educatieve mini-spelletjes zijn er ook leerzame filmpjes over astronauten en planeten. De app is vooral geschikt voor kinderen van zes tot acht jaar en is in het Engels.

Kosten: € 2,99
iPad en iPhone (iOS 7.0 of hoger)

Andere afleveringen van App Noot Muis: 

De beste taal-apps
De beste natuur-apps
De beste topo-apps
De beste apps over het menselijk lichaam 

 

Loes Ligtenberg
Tags en rubrieken
Onderwerpen: