Home » Artikelen » App tip: Freddie

App tip: Freddie

Mijn Kind Online test leuke en leerzame apps voor kinderen en Iris Remmerswaal van Kennisnet geeft er een tip bij hoe je de app thuis of in de klas kunt gebruiken.

Inhoud van de app:
- lezen en voorlezen 

De Freddie app is een 'Swipe story', oftewel een (voor)leesverhaal voor de iPad. Er zijn twee apps, de pilotversie bevat het hoofdstuk ‘Freddie wil worst’ en in Freddie 2  kun je drie verhaaltjes lezen. Het verhaal is per regel te lezen op je eigen tempo. Tijdens het lezen over de avonturen van Freddie hoor je geluidseffecten en zie je verschillende tekeningen.  

Bijzonderheden:
Het verhaal van Freddie ook offline te bewonderen in het theater. De voorstelling “Freddie en de Worstenkoning” (4+) is tot en met 28 mei 2016 te zien in theaters.

Tip van Iris:
De app kan in worden gezet voor leesbevordering in de klas of individueel. Lees het boek met de klas op het digibord en laat kinderen daarna in groepjes een nieuw verhaal bedenken met Freddie. De website biedt hier mogelijkheden voor met de Boek-O-matic, maar je kunt leerlingen natuurlijk ook zelf een verhaal laten bedenken.

Producent: Stichting Story Based Media
Leeftijd: 4-9 jaar
Prijs: gratis
Platform: voor de pilot van Freddie iPhone en iPad en Android.

Voor Freddie 2 ook de iPhone en iPad en Android.

Gerelateerde apps:
-       Per Ongelukt!
-       Noa’s Sterren 

Tags en rubrieken
Onderwerpen: 
Leeftijden: 
Trefwoorden: