Home » Artikelen » Apps voor de vakantie

Apps voor de vakantie

Tijdens de zomervakantie moeten kinderen vooral lekker naar buiten. Maar als je lang moet reizen of het is een dagje slecht weer, dan is even spelen op een tablet hartstikke fijn. Mijn Kind Online zocht 15 leuke, mooie en leerzame apps. 

Voor kinderen tot en met 5 jaar:

1. Peppa op vakantie

Peppa Big – bekend van de tv-serie – onderneemt in deze app allerlei vakantie-activiteiten. Zoals een zwemwedstrijd of een dagje naar het strand. Maar je kunt ook meezingen of stickers plakken. De app was genomineerd voor een Bafta game-award. 

iPhone en iPad
, € 3,99
Android, € 4,49  

2. Sago Mini Road Trip
Ga lekker een stukje rijden met Jinja de Kat. Je kunt zelf een auto kiezen en besturen. Rijd door de straten en stop onderweg om te tanken of om je auto te wassen. 

iPhone en iPad, € 2,99

3. Mouk
Het lieve beertje Mouk gaat op reis en fiets de hele wereld over. Volg hem tijdens zijn avonturen. De animaties zijn in het Engels, maar er wordt niet veel gesproken. Er zit ook een camerafunctie in de app waarmee je met Mouk en zijn vriendjes op de foto kunt gaan.

iPhone en iPad, gratis, met in-app aankopen  
Android, gratis, met in-app aankopen

4. Jip en Janneke Dieren
In deze app spelen de herkenbare tekeningen van Fiep Westendorp de hoofdrol. Leuk om samen met je peuter de dieren aan te raken en de namen te leren. Bevat ook dierenpuzzels die kinderen zelf kunnen maken. 

iPhone en iPad, € 0,99
Later deze zomer ook beschikbaar voor Android

Voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar:

5. Kids Planet Discovery
Deze app laat je kinderen kennismaken met verschillende landen door middel van mini-games. Met onder andere memory, puzzels oplossen, zoekplaatjes en poppetjes voorzien van klederdracht.
In het Engels.

iPhone en iPad, gratis, met in-app aankopen

 

6. Roxie’s a-MAZA-ing Vacaction adventures
Met een auto moet je je weg vinden over verschillende weggetjes die lopen door allerlei landschappen en steden. Onderweg zoek je naar brieven, pinguins, letters en andere verrassingen. Met dit spel leren kinderen vooruitdenken en beslissingen nemen. 

iPhone en iPad, $ 2,99

7. Toca Nature
De apps van TocaBoca staan altijd garant voor urenlang speelplezier en ze zien er aantrekkelijk uit. In Toca Nature richt je je eigen natuurgebied in en creëer je een speelterrein waar je vruchten, paddenstoelen of noten verzamelt voor je dieren.

iPhone en iPad, $ 2,99
Android, € 0,99 

8. Tuinvogels
Een aanrader voor buitenspelers, thuisblijvers of kampeerders in Nederland. Met deze app van de Vogelbescherming Nederland leer je de vogels die om je heen vliegen herkennen. 

iPhone en iPad, gratis  
Android, gratis

9. Barefoot Altas App
Met deze 3D-atlas app kunnen kinderen zelf de wereld verkennen. Laat de aarde ronddraaien en zoom in op een land dat je beter wilt leren kennen. Met leerzame spelletjes, puzzels en feitjes.

iPhone en iPad, £ 3,99  

10. Vakantie-bieb
In deze app vind je e-boeken voor het hele gezin. Voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar, 9 tot en met 12 jaar en 12 jaar en ouder. Met titels als Dolfje Weerwolfje, Mees Kees op de planken, Dummie de mummie, Spekkie en Sproet, Broederband, De Grijze Jager en Dagboek van een muts. 

iPhone en iPad, gratis 
Android, gratis

Voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar:

11. Los in ‘t bos
Deze app gebruik je bij het buiten spelen je en bij voorkeur in het bos. Door middel van 'augmented reality' komt er een virtuele laag over de werkelijkheid. Je ziet op het scherm waar je bent, maar je ziet nog veel meer. Zoals jonge dieren die je moet beschermen voor de stroper. 
iPhone en iPad, gratis 
Android, gratis 

 
 
12. Does not Commute
In deze strategische racegame moet je verschillende auto’s naar een bepaald punt rijden. Dat is een behoorlijke uitdaging, maar wat deze app vooral onderscheid, is de aantrekkelijke vormgeving. 

iPhone en iPad, gratis met in-app aankopen
Android, gratis met in-app aankopen 13. One Globe Kids 
Je kunt in deze app iets over jezelf vertellen, maar je kunt vooral kijken hoe kinderen in andere landen leven.  Zoal Valdo in Haïti. Hij stelt zich voor aan de hand van een fotoserie aangevuld met audio-fragmenten en tekst. Je kunt ook wat woorden Creools – zijn taal -  leren. De verhalen van kinderen uit Israël, de Verenigde Staten, Nederland, Indonesië, Haïti en Burundi zijn verkrijgbaar tegen betaling. In diverse talen, waaronder Engels en Nederlands

iPhone en iPad, gratis met in-app aankopen

14. Doki English
Met deze app leren kinderen (7 tot 14 jaar) op spelenderwijs Engels in een omgeving met grappige illustraties, animaties en audio-opnames. Ook verkrijgbaar in Duits, Frans en Spaans.

iPhone en iPad, gratis met in-app aankopen

 

15. Hello Kitty Travel Assistant
Dit is vooral een praktische app die je kunt gebruiken als je in een ander land bent. Met het plaatselijke weerbericht, kaarten, een vertaalmogelijkheid en de wisselkoers in een roze Hello Kitty-omgeving.  

iPhone en iPad, gratis 

Tags en rubrieken
Onderwerpen: 
Leeftijden: 
Trefwoorden: