Home » Artikelen » De 5 leukste apps voor jonge kinderen

De 5 leukste apps voor jonge kinderen

Er zijn voor peuters en kleuters heel veel apps te vinden. 5 aanraders volgens Mijn Kind Online.

My PlayHome

My PlayHome is een interactief digitaal poppenhuis waarbij een vader, moeder en 3 kinderen van alles kunnen ondernemen. Het huis kan verkend worden en in de woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer kun je bijvoorbeeld koken, de gordijnen openen en dichtdoen, cd's wisselen, douchen en slapen.

Jop gaat slapen 

In dit speelse verhaal neemt Jop kinderen mee in een van zijn dagelijkse activiteiten: naar bed gaan. Allerlei kleine, educatieve spelletjes zorgen ervoor dat het kind bovendien kennismaakt met vormen, kleuren en cijfers. Stap voor stap worden in deze app de rituelen rondom naar bed gaan uitgelicht.

Pim en Pom

De poezen Pim en Pom gaan op safari. Met een verhaal, liedje en een spelletje worden kinderen in dit thema meegenomen. In het spel kunnen kinderen wilde dierengeluiden raden. In het verhaal verschijnen verrassende interactieve elementen: zo kun je Pim en Pom helpen om over de krokodillen te springen en helpen ontsnappen aan de leeuw. 

Toca Robot Lab

Kinderen kunnen met deze app hun creativiteit ontwikkelen, door een eigen robot samen te stellen. Kies de benen, het lijf, het hoofd en twee (verschillende) armen. Als het ontwerp klaar is, kunnen de kinderen de robot op een testvlucht sturen. 

Bobbi in de dierentuin

Het beertje Bobbi gaat naar de dierentuin. Binnen de app is veel ruimte voor creativiteit: kinderen kunnen zef een filmpje maken en opnemen en een tekening maken of inkleuren. 

Meer weten over jonge kinderen en apps? Kijk ook eens op de website van Digidreumesen.

Tags en rubrieken
Onderwerpen: 
Leeftijden: