Home » Artikelen » De leukste games tot 6 jaar

De leukste games tot 6 jaar

Gamen is extra leuk als je het samen met papa of mama doet – zeker als je nog jong bent. Ga er samen voor zitten en spelen maar!

 

1-3 jaar

Toca Teaparty

Tafeltje-dek-je op de iPad, iPhone of android. Ga samen rond het scherm(pje) zitten, kies een kleedje, kopjes, koekjes en taart, en nodig ook nog papa of een knuffelbeest uit. Eten, drinken en inschenken doe je met je vinger, opruimen door de tablet te bewegen. Met de app Toca Teaparty van Toca Boca stimuleer je fantasie en digitale vaardigheden van je kind. En het is nog gezellig ook.

Talking Tom Cat, pratend konijntje of pratende kikker

Gratis app voor iPad, iPhone of android waar vooral heel jonge kinderen veel plezier aan beleven. Alles wat je zegt wordt nagepraat door Tom Cat, het konijntje of de kikker. NB: omdat het een gratis app is staan onderin advertenties; zet de instellingen dus op ‘kindvriendelijk’.

 Het Zandkasteel

Kleine puzzeltjes, Memory, aankleedspelletjes, muziekjes nadoen, daar houden kleine kinderen van. Op de site van Het Zandkasteel kan het allemaal. Ook kun je er  samen trommelen op liedjes van het populaire peuterprogramma.

 4-6 jaar

De Geweldige Vliegende Boeken van meneer Morris Lessmore

Hoewel meer een boek dan een game bevat deze interactieve app veel puzzels, woordspelletjes en tekenopdrachten. Tot zes jaar leuk om samen te doen, daarna kunnen ze het langzamerhand zelf. Gebaseerd op de bekroonde tekenfilm.

New Super Mario Bros

Jeugdsentiment! De eerste versie van Nintendo’s tweedimensionale platformspel kwam uit in 1985, en is nu dankzij het Wii-systeem met 1, 2 of 3 anderen te spelen. De karaktertjes Mario, Luigi, Gele en Blauwe Tood worden bestuurd met de knoppen van de afstandbediening, of door het ding in z’n geheel te schudden. Al spelende leren kinderen samen te werken en bijvoorbeeld te onderhandelen. Maar je kunt er ook voor kiezen om het elkaar juist extra lastig te maken.

 Mario Kart

Inmiddels klassieke multiplayer game. In het racespel Mario Kart (voor DS of Wii) probeert ieder met zijn zelfgekozen fantasiefiguurtje als eerste de finish te halen. De afstandsbediening gebruik je als een stuur, gas geven doe je met een van de knoppen. Tegenspelers kunnen worden gedwarsboomd met bananenschillen en andere obstakels. Wie nog niet zo handig is in het spel krijgt automatisch hulp om ‘bij te blijven’.

Wii Party

Een verzameling minigezelschapsspelletjes voor op de Wii, waarvan je zin krijgt om samen te spelen. ‘Party’ bevat meer dan 80 games, waarvan een paar geschikt zijn voor kinderen vanaf ca. 4 jaar, zoals verstoppertje spelen met de afstandbediening en dierengeluiden herkennen.  

Maan Roos Vis - Letterlegger
Gratis educatieve app waarmee je je kind woordjes kunt leren maken. Je ziet een plaatje waarbij het woord met de juiste letters moet worden gevormd.


 

Tags en rubrieken
Onderwerpen: 
Leeftijden: 
Trefwoorden: