Home » Artikelen » Explosieve proefjes

Explosieve proefjes

Van 7 tot en met 18 oktober is het Kinderboekenweek. Alle boeken en activiteiten hebben als thema ‘Raar maar waar’ en staan in het teken van natuur, techniek en wetenschap. Dus is het tijd voor explosieve proefjes en spannende experimenten. Op internet zijn er veel te vinden. Mijn Kind Online zet een aantal leuke op een rij. 

 

In het boek Colafonteinen en spetterende verfbommen van schrijver Jesse Goossens en illustrator Linda Faas staan 48 knallende experimenten om thuis of in de klas te doen. Op de website van het boek, staan ook een aantal leuke filmpjes waarin kinderen laten zien hoe de proefjes werken. Zoals deze waarmee je van een leeg theezakje een raket kunt maken: 

Tips voor meer explosieve proefjes:

  • Op de website proefjes.nl vind je nog veel meer eenvoudige proefjes over natuurkunde, scheikunde en biologie voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. In de Kinderboekenweek is ook het bijbehorende Proefjesboek verschenen. Geschreven door Arno Verweij, met een voorwoord van Robbert Dijkgraaf en illustraties van Tijn Snoodijk. 
  • Met de app Zoek het Uit van Het Klokhuis kun je thuis aan de keukentafel of in de klas 12 experimenten doen. Compleet met lesbrief voor de leerkracht. iPad, gratis en Android, gratis (alleen tablet)  
 
  • Voor de wat oudere kinderen is de app Action Movie FX grappig om een keer uit te proberen. Ze kunnen met deze app zelf een filmpje opnemen en enorme ontploffingen, bommen en dramatische special effects toevoegen. Hollywood in de woonkamer of het lokaal zeg maar. iPad en iPod, gratis (met in-app aanbieding)  

Meer proefjes doen? Lees ook onze tips over Schimmels kweken en Zelf lipbalsem maken. 

Tags en rubrieken
Onderwerpen: 
Leeftijden: