Home » Artikelen » Iris (17): 'Zijn woorden waren meer dan beeldschermteksten'

Iris (17): 'Zijn woorden waren meer dan beeldschermteksten'

Iris (17) had vier maanden contact met een 19-jarige jongen, die via de webcam zestien minderjarige meisjes tot seksuele handelingen dwong. Hij werd uiteindelijk tot een jaar cel veroordeeld.

Iris (17): "Hij sprak mij op internet aan, en bleek heel aardig te zijn. Hij toonde interesse, was positief. Zijn humor was cool. Als ik even tijd had, zat ik achter de computer om met hem te praten. Als ik liet merken dat ik me niet zo goed voelde, leek hem dat echt iets te doen en probeerde hij me op te beuren.

Langzaam werd het meer dan alleen maar luchtig chatten. Hij wilde alles over mij weten. Wilde ik iets niet vertellen, dan zei hij dat we open moesten zijn omdat onze band anders niets waard was. Hij zei zelfs dat hij van me hield. Die uitspraak vond ik eerst nogal raar, maar het was wel fijn dat iemand zoiets zei. Zijn woorden waren meer dan alleen beeldschermteksten.

We begonnen elkaar dagelijks te spreken. Urenlang zaten we te chatten, soms van vroeg in de avond tot drie uur ’s nachts. Hij wist meer van me dan wie ook. Hij luisterde en begreep me. Volgens hem was onze band voorbestemd.

Intussen was hij steeds meer over seks gaan praten. Uiteindelijk ging het alleen nog maar daarover. Zijn fantasieën vond ik heel vervelend, maar ik dacht dat ik me aanstelde en praatte gewoon mee.

Hij voerde de druk op. Als ik ergens mee zat, had hij het door. Ik moest het dan meteen aan hem uitleggen. Werd hij boos omdat ik iets deed wat hij niet oké vond, dan dreigde hij weer. Ik smeekte hem. Op school zat ik de hele dag voor me uit te staren en te bedenken wat ik nou allemaal fout deed. Slapen deed ik maar een paar uurtjes. Ik sloop ’s nachts door het huis omdat niemand iets mocht merken.

Toen verbrak hij het contact. Hij zei het op een avond, na vier maanden MSN’en. Hij wilde me nooit meer spreken. Het was over. Ik was kapot. Ik raakte in een crisis en werd opgenomen. De breuk was de spreekwoordelijke druppel. Daardoor heb ik mijn VWO-examen niet gehaald.

Voor geen goud zou ik met iemand over hem praten, nog steeds niet. Want wie begrijpt nou hoeveel zoiets met mij kon doen? Hoe had ik zoveel om hem kunnen geven? Het was immers alleen maar tekst op een scherm."

 

Tags en rubrieken
Onderwerpen: 
Leeftijden: