Home » Artikelen » MyBee, een gratis kinderbrowser

MyBee, een gratis kinderbrowser

Wat zijn geschikte sites voor je kind? De gratis kinderbrowser MyBee verwijst kinderen naar góede sites, verzameld door ouders. 

MyBee is een kinderbrowser met leuke, goede sites voor kinderen tot een jaar of 8.

Er zijn veel producten om kinderen veiliger te laten internetten, zoals filters en andere kinderbrowsers. MyBee onderscheidt zich op minimaal 2 punten:

  1. per gebruiker (kind) is door ouders zelf aan te geven vanaf welke leeftijd een site volgens hen geschikt is.
  2. en wanneer je dat wilt, kun je ook gebruik maken van de meningen van andere ouders of het oordeel van een redactie. Zie voor meer informatie Over MyBee.

MyBee werkt met een witte lijst: welke sites zijn geschikt? 

MyBee is een Veel andere internetfilters werken anders: daar wordt een ‘zwarte lijst’ (blacklist) bepaald: er wordt via een systeem bepaald welke website kinderen niet mogen bezoeken. Zo’n systeem bepaalt dus wat uw kinderen niet mogen zien op grond van mogelijke schadelijkheid van bepaalde inhoud. Maar dan is het nog een kunst om de sites te vinden die nu bij uitstek wel geschikt zijn. En dat is wat MyBee biedt: wat schadelijk is, wordt natuurlijk geweerd. Maar wat niet-schadelijk is, komt niet zomaar tevoorschijn met MyBee.

Het gaat er bij MyBee om dat ouders elkaar vertellen wat voor een bepaalde leeftijd de leukste en beste websites zijn. Dat is pas slim surfen!

Door Mijn Kind Online ontwikkeld

MyBee is door Mijn Kind Online ontwikkeld, en wordt door KPN gratis aangeboden. 

Tags en rubrieken
Leeftijden: