Home » Artikelen » Proefje: lipbalsem maken + etiket ontwerpen

Proefje: lipbalsem maken + etiket ontwerpen

Van 7 tot en met 18 oktober is het Kinderboekenweek. Alle boeken en activiteiten hebben als thema ‘Raar maar waar’ en staan in het teken van natuur, techniek en wetenschap. Dus is het tijd voor explosieve proefjes en spannende experimenten. Op internet zijn er veel te vinden. Mijn Kind Online zet een aantal leuke op een rij. 

Ken je Jill van Zapp? Zij knutselt, tekent en maakt de mooiste dingen in een handomdraai, maar ze experimenteert ook met grappige zelf-maak-projecten in de keuken. Zoals zelf lipbalsem maken. In dit filmpje legt ze uit hoe je lipbalsem kunt maken en wat je nodig hebt:

 

Stap 1
Maak de lipbalsem zoals Jill uitlegt en voordoet in haar video. Als jongens dit proefje te ‘meisjesachtig’ vinden, dan kunnen ze het eindproduct natuurlijk ook cadeau geven aan hun moeder, zusje of een vriendinnetje.  

Stap 2
Ontwerp je eigen etiket. Dat kan – zoals Jill aangeeft – gewoon met pen, stiften en papier, of met een teken- en ontwerpapp. Met Finger Paint Magic en Kaleido Paint creëer je heel gemakkelijk verrassende effecten.  Als je klaar bent met ontwerpen, print je het resultaat op een rond etiket of je knipt en plakt het op het doosje met lijm of plakband of bevestigt het aan de binnenkant zoals Jill voorstelt. 

 • Finger Paint Magic
  Met je vinger en alle kleuren van de regenboog maak je de mooiste vingerverfcreaties – maar dan zonder de vieze handen. Of versier een bestaande foto. Je kunt verschillende achtergronden en verfeffecten kiezen. Als je klaar bent, sla je je ontwerp op en kun je het printen. De afbeeldingen zijn vierkant, dus je moet voor je gaat printen wel even de maat van jouw lipbalsem-doosje bepalen om het daarna op maat te knippen.
  iPad en iPhone gratis met in-app aanbiedingen
  Android gratis 
 • Kaleido Paint
  Met deze app maak je waanzinnige kaleidoscopische effecten. In alle kleuren en maten. Het eindresultaat is bij deze app ook een vierkante afbeelding, maar met wat knip- en plakwerk lukt het ook vast om het op of in een ronde deksel te plakken.
  iPad en iPhone gratis
  Android (soortgelijke app, niet precies dezelfde) gratis 
Meer proefjes doen? Lees ook onze tips over Schimmels kweken en Explosieve proefjes.
Tags en rubrieken