Home » Artikelen » Top 10 bekende YouTubers

Top 10 bekende YouTubers

Als je een tienjarige vraagt of hij liever YouTube of televisie kijkt, dan zal het antwoord in de meeste gevallen YouTube zijn. Waarom worden juist deze tien vloggers zo massaal gevolgd?

1. Kwebbelkop


Jordi van den Bussche is Kwebbelkop. Hij woont in Amsterdam en vlogt vooral over de game Grand Theft Auto (GTA).
Cijfers: 1.093.396 abonnees
Typisch Kwebbelkop? Hij doet extreme stunts in GTA en begeleidt dit met hysterische en rare stemmetjes.
Leuk om te weten: Hij neemt al zijn vlogs op in het Engels en heeft ook veel buitenlandse fans.
Wanneer? 2 updates per dag, om 16.00 en 20.00 uur.
Waarom? Omdat Kwebbelkop zo lekker enthousiast is. Zijn filmpjes lijken spontaan opgenomen, maar hij bedenkt van tevoren precies wat hij wil laten zien of wat hij grappig vindt.  
https://www.youtube.com/user/kwebbelkop  

2. Enzo Knol

 
Zeg Enzo Knol (EnzoKnol) en iedereen onder de vijftien roept spontaan: Knolpower.
Cijfers: 646.804 abonnees
Typisch Enzo Knol? Zoals hij zelf zei in een interview met Volkskrant Magazine: ‘Tv is nep en wij zijn echt.’ De focus ligt bij hem op leuke en positieve dingen.
Leuk om te weten: Hij heeft zijn eigen kledinglijn en zijn broertje Milan vlogt ook. Enzo won op het Veed Festival 2015 maar liefst twee YouTube awards: 'Beste Gaming YouTuber' en 'Beste Vlogging YouTuber'.
Wanneer? 2 updates per dag, om 16.00 uur eentje over zijn dagelijks leven en om 19.00 uur over zijn Minecraft survivalavonturen.
Waarom? Het is altijd lachen, gieren, brullen met deze vrolijke boy next door, want hij doet de gekste dingen.
https://www.knolpower.nl

3. Stuk TV 

 
Giel, Stefan en Thomas van StukTV gaan ‘stuk voor jou’. Je kunt als kijker/volger namelijk een opdracht indienen en zij voeren het uit.
Cijfers: 595.307 abonnees
Typisch Stuk: In een boxershort boodschappen doen of proberen te overnachten in een dierentuin.
Leuk om te weten: Na een succesvolle tv-serie op Veronica zijn ze online doorgegaan. Inmiddels organiseren ze ook speciale ‘Stuk-events’ en werken ze samen met bijvoorbeeld rapper Kraantje Pappie.
Wanneer? Elke woensdag om 17.00 uur een nieuwe opdrachtvideo en soms een special als extraatje.
Waarom? De opdrachten die ze uitvoeren zijn meestal vrij belachelijk en je hebt daar als volger zelf invloed op, want je kunt via de website stemmen welke opdracht ze moeten uitvoeren. http://www.stuk.tv

4. DusDavidGames

 
Gamer David Harms (DusDavidGames) twittert (@Dusdavid) en vlogt er op los. Vaak doet hij dit samen met zijn vriendinnetje Reve (@MissRevex) en andere vrienden.
Cijfers: 532.375 abonnees
Typisch David? Hij maakt gamereviews alsof hij een radioshow presenteert. Hij kletst met zijn tegenspeler of tegen de kijkers terwijl hij – door middel van split screens – door het spel loopt. Leuk om te weten: David zoekt veel interactie met zijn volgers en organiseert bijvoorbeeld ook regelmatig een Q&A waarbij volgers met hem kunt bellen. 
Wanneer? Onbekend, maar hij zet dagelijks nieuwe video’s online.
Waarom? Hij geeft informatie over de laatste games met humor. Enkele games die hij behandeld: GTA, Tomb Raider, Fifa, Minecraft, The Kingdom en Call of Duty. https://www.youtube.com/user/DusDavidGames

5. Beautygloss

 
Mascha Feoktistova (Beautygloss) was de eerste beautyblogger van Nederland en heeft naast haar populaire Beautygloss-blog ook een veel bekeken YouTube kanaal met DIY-video’s en tutorials. Het begon als hobby, maar nu doet ze het fulltime.
Cijfers: 370.713 abonnees
Typisch Beautygloss? Heb je ook zo’n last van ‘puffy’ ogen als je uit je bed komt? Mascha demonstreert hoe je dit met koffieprut kunt oplossen. Met een voor- en nafilmpje.  
Leuk om te weten: Ook haar andere kanaal - Vloggloss - waar ze iedere dag een vlog over haar leven plaatst heeft 112.431 abonnees. Op het het Veed Festival 2015 won ze de award voor Beste Beauty YouTuber. 
Wanneer? Elke zaterdag nieuwe tutorials en beautyvideo’s.
Waarom? Mascha is een vrolijk meisje dat zich kwetsbaar opstelt. Zonder make-up maakt ze close-ups van zichzelf en probeert ze allerlei beautytips uit. Haar fascinatie voor beautyproducten werkt aanstekelijk. 
http://www.beautygloss.nl 

6. Banjomovies

 
Bardo Ellens (Banjomovies) begon op zijn veertiende met het maken van video’s om zijn vrienden aan het lachen te maken.
Cijfers: 284.784 abonnees
Typisch Bardo? Hij maakt persoonlijke video’s, met absurde humor en extreme situaties. Bijvoorbeeld over de dood van Marco Borsato of de 25 meest ongemakkelijke momenten
Leuk om te weten: Hij heeft een boek uitgebracht 1001 smoesjes (daar zijn ook veel video’s van: smoesjes om je huiswerk niet te maken, om niet te gymen of tegen de politie)
Wanneer? Elke zondag om 14.00 staat een nieuwe aflevering klaar en soms is er op vrijdag een extra video.
Waarom? Hij is open en zijn grappen zijn overdreven absurd. De onderwerpen die hij behandelt zijn herkenbaar voor jongeren.
http://banjomovies.nl 

7. Teskuh


Teske de Schepper is fulltime blogger op Teskuh.nl en ook zeer actief op YouTube. Ze blogt en vlogt over alles wat ze leuk vindt en dat heeft vaak te maken met beauty, lifestyle en fashion.
Cijfers: 191.173 abonnees
Typisch Teskuh? Negen minuten lang praat ze in vlot tempo tegen de camera, ze snuffelt nog even aan een nieuw badproduct of laat de verjaardagscadeautjes zien die ze heeft gekregen.
Leuk om te weten: Ze heet net haar eerste single gelanceerd, het liedje heet ‘Rewritten’ en op het Veed Festival 2015 heeft ze de award voor Beste vrouwelijke YouTuber gewonnen. 
Wanneer? Onbekend, maar zeer regelmatig.
Waarom? Als een video van haar bekijkt, heb je het gevoel dat je met een vriendin aan het kletsen bent. Het gaat eigenlijk nergens over, maar het blijft toch boeien.

8. Cinemates

 
Kelvin Boerema & Peter de Harder (Cinemates) zijn twee vrienden die bijna alles samen doen. Ze wonen zelfs samen en hebben elkaar helemaal gevonden als het gaat om grappige video’s opnemen.
Cijfers: 173.425
Typisch Cinemates? Grappige filmpjes waarin ze zelf de hoofdrol spelen met veel special effects en visuele verrassingen. Zoals het filmpje waarin Peters kikker Kelvin bedreigt met een pistool.
Leuk om te weten: Kelvin heeft ook een eigen vlog (The Kelvlog) met 199.330 volgers. Ze kennen elkaar van de middelbare school, maar maakten allebei al filmpjes vanaf hun tiende.
Wanneer? Elke maandag een ‘milky monday-video’ (‘a quick look in our lives’) en op vrijdag een ‘filmy friday’ (‘a cool comedy’). The Kelvlog update elke dinsdag om 16.00 uur.
Waarom? De vrienden hebben duidelijk lol in wat ze doen en pakken het professioneel aan. Sinds kort filmen ze vanuit hun eigen Amsterdamse filmstudio. 
https://www.youtube.com/user/tc

9. Foodgloss


Frances Lichtenberg (Foodgloss) is eigenaar van een van de eerste Nederlandse foodchannels en het is ook een van de meest succesvolle.
Cijfers: 120.301 abonnees
Typisch Frances? Ze gaat voor de persoonlijke aanpak, in haar video’s, maar ook op social media.
Leuk om te weten: Ze heeft Foodgloss samen met Mascha van Beautygloss opgezet (zie nummer 5).
Wanneer? Twee tot drie keer per week een nieuw recept.
Waarom? Frances laat zien dat gezond koken helemaal niet moeilijk is. De video’s zijn leuk om te bekijken en ook nog eens leerzaam. https://www.youtube.com/user/Foodgloss 

10. Disfordazzle

 
Diana Leeflang (Disfordazzle) blogt en vlogt sinds 2011 over van alles en nog wat, maar vooral over beauty, fashion en lifestyle.
Cijfers: 17.082 abonnees
Typisch Diana? Shopbelevenissen en snelle haartutorials, zoals: ‘zo maak je een hipster-knot’.
Leuk om te weten: Ze studeert Engelse taal en cultuur in Amsterdam.
Wanneer? Elke week een nieuwe video.
Waarom? de tips over haar uiterlijk slaan aan en zijn bruikbaar voor een grote groep jonge meisjes.
http://disfordazzle.nl

Wist je dat?

  • De grootste YouTuber wereldwijd PewdiePie is met 36.005.582 abonnees? https://www.youtube.com/user/PewDiePie
  • Er meer dan 300 uur video per minuut wordt toegevoegd aan YouTube?
  • Er elke maand meer dan 6 miljard uur aan video’s wordt bekeken? Dat is bijna een uur per persoon ter wereld. 
  • Bijna 40 procent van de video’s worden bekeken op een smartphone?
  • Er in de Verenigde Staten een speciale YouTube App voor kinderen is gelanceerd? Het is nog niet bekend of deze app ook in Europa zal komen. 
Jeannette Jonker
Tags en rubrieken