Home » Artikelen » Zet jezelf voor de lachspiegel

Zet jezelf voor de lachspiegel

Sporten, buiten spelen, muziekles en soms nog naar de opvang. Kinderen moeten tegenwoordig best veel. Daarom komt Mijn Kind Online met een aantal tips om digitaal lol mee te trappen. Leuk om samen te doen als ze vrij zijn of voor een lolletje in de klas.

Foto’s maken en daarna bewerken met filters vinden de meeste kinderen een erg leuke bezigheid. Het wordt nog grappiger als je jezelf omtovert tot iemand die je nauwelijks meer herkent. Dit doe je heel gemakkelijk met de app AgingBooth. Ben je benieuwd hoe je eruitziet met hangende ogen, wangen en tientallen rimpels? Maak een foto, geef de plek van je mond, kin en ogen aan, even wachten en taaadaaaaa; je bent ineens dertig jaar ouder!

Vooral leuk om met zijn tweeën of meer te doen, want anders is het lolletje er wel heel snel af. Sowieso is de grap kort en krachtig, want na een paar foto’s heb je het eigenlijk wel gezien.  

Leeftijdsindicatie: vanaf peuterleeftijd om samen te doen, vanaf de onderbouw lukt het kinderen met wat uitleg zelf. Het is een kwestie van een foto maken, op een knopje drukken en klaar.

Aging Booth, gratis voor iPhone en iPad.

Heb de smaak te pakken en wil je meer grappige selfies maken?

Mediawijsheid
Vertel aan je kind of leerling dat je bij het maken en bewerken van foto's altijd rekening moet houden met de ander. Vindt een vriendje of vriendinnetje dit ook echt leuk? Zonder toestemming foto's van iemand maken,  bewerken of delen, is niet grappig en kan heel kwetsend zijn. 

Trending topic

Een opvallende ontwikkeling waarbij veel jongeren zichzelf voor de grap transformeren tot lelijk eendje is de Don’t Judge Challenge. Op Instagram brengen jongeren zichzelf - met de hashtag #dontjudgechallenge - zo lelijk mogelijk in beeld. Compleet met getekende pukkels, uitgelopen make-up, zwarte tanden, dikke brillen en gek haar. Om vervolgens hun knappe ‘echte’ versie te laten zien. Ook op Twitter was #dontjudgechallange ineens trending. De jongeren die meedoen, zien er duidelijk de lol van in. Critici niet, zij reageren negatief op ‘mooie’ mensen die de aandacht willen vestigen op hun uiterlijk en mensen met brillen en pukkels betitelen als lelijk. 

Tags en rubrieken