Home » Medewerkers » Remco Pijpers

Remco Pijpers

Remco Pijpers (1969) is strategisch adviseur digitale vaardigheden van stichting Kennisnet. Hij is verantwoordelijk voor de website mijnkindonline.nl.  

De strategisch adviseur digitale vaardigheden houdt zich bezig met hoe leerlingen (4 t/m 18 jaar) digitaal vaardig kunnen worden. Bij digitale vaardigheden gaat het om: ict-basiskennis, computationale vaardigheden (waaronder programmeren), informatievaardigheden en mediawijsheid.

Remco studeerde journalistiek en geschiedenis. Hij verdiept zich sinds 1997 professioneel in wat kinderen doen op internet. Eerst als freelance onderwijsjournalist, bulletin board systems vullend voor onderwijzers, daarna voor VNU en Planet Internet (van 2001 t/m 2005). Als adjunct-hoofdredacteur van Planet Internet was hij verantwoordelijk voor KidsPlanet.nl en betrokken bij het opzetten van de krant KidsWeek. In 2004 startte hij de website Mijn Kind Online.

Eind 2005 ging hij fulltime aan de slag als directeur van (toen nog stichting) Mijn Kind Online. Het liefst bedenkt hij, achter de schermen, plannen die leiden tot veranderingen die goed zijn voor kinderen, zoals de Gouden Apenstaart-verkiezing voor beste kindersite, en de kinderbrowser MyBee. Hij maakt werk van het stimuleren van digitale kwaliteit voor kinderen, onder andere door de Europese Commissie te adviseren. Januari 2014 kwam hij in dienst van Kennisnet. 

Wat drijft hem? 

Wat hem drijft in zijn werk is nieuwsgierigheid voor wat kinderen doen met digitale media. Hoe zet jeugd die in om het verschil te maken, voor zichzelf en voor anderen?  Hoe kunnen we ze helpen hun digitale talenten te ontplooien? Zijn streven is dat alle kinderen profiteren in hun ontwikkeling van de mogelijkheden die media en technologie bieden. Ook zet hij zich in voor een betere positie van kinderen die digitaal in de problemen komen. 

Boeken

Remco heeft diverse publicaties op zijn naam staan, waaronder de boeken Sociale Media op de Basisschool en Positive Digital Content for Kids.

Contact

Twitter: @remcopijpers
E-mail: remco@mijnkindonline.nl en r.pijpers@kennisnet.nl
LinkedIn:
https://nl.linkedin.com/in/remcopijpers
Telefoon: 06-51436711