Home » Publicaties » Boeken » Focus - Over sociale media als de grote afleider

Focus - Over sociale media als de grote afleider

Een boek van Justine Pardoen over sociale media als de grote afleider voor pubers.

Focus! Over sociale media als de grote afleider voor pubers

Inhoud

Pubers en sociale media, het is alsof ze voor elkaar gemaakt zijn. Altijd aan, altijd contact. Dat wás al een tijdje zo, maar de smartphone heeft het twitteren en facebooken alleen maar erger gemaakt. Geen moment meer offline, geen moment meer rust. Hoe leg je aan je kind uit dat ‘nu even niet’ ook belangrijk is? Heeft het überhaupt nog zin om het te proberen? Ja! Je wilt immers toch voorkomen dat het schoolwerk gaat lijden onder al die afleiding, met mogelijk zittenblijven tot gevolg. Maar hoe moet dat dan?

Dit boek van Justine Pardoen behandelt een actueel probleem dat steeds nijpender lijkt te worden, getuige het toenemend aantal vragen hierover op ouderavonden, forums en websites. Regels stellen werkt niet. Zeggen dat je kind zich anders moet gedragen ook niet. Je moet het slimmer doen! Namelijk door een gesprek op gang te brengen. Dat kan, mits je de juiste vragen stelt. Zó leer je je kind focussen.

Auteur

Justine Pardoen is hoofdredacteur van Ouders Online en oud-hoofdredacteur van Mijn Kind Online. Ze is gespecialiseerd in kinderen en media.

Bestellen

Bestellen kan via de uitgever SWP. 

Tags en rubrieken
Leeftijden: 
Trefwoorden: