Home » Publicaties » Boeken » Handboek Goed Doen 2.0

Handboek Goed Doen 2.0

Mijn Kind Online van stichting Kennisnet bracht in 2012 een boek over sociale media voor het voortgezet onderwijs. Het 'Handboek Goed Doen 2.0' laat zien hoe leerlingen een goed doel kunnen steunen, met behulp van sociale media. Het is gratis te downloaden. 

Het Handboek Goed Doen 2.0 geeft middelbare scholen praktische suggesties om positief met sociale media om te gaan. Het laat zien hoeveel goed je kunt doen met sociale media . 

Voorbeelden

In het handboek baseren de auteurs zich op verschillende geslaagde projecten op middelbare scholen.

  • UniC in Utrecht zette zich met 150 leerlingen in voor mensen in Kenia; via sociale media vroegen ze aandacht voor hun actie en haalden ze donaties binnen. 
  • Leerlingen van het Bahûrim College in Brielle interviewden vluchtelingen en maakten de tentoonstelling 'Van asiel naar Asylplein', waarvoor ze via sociale media bezoekers wierven. 
  • Leerlingen van Graaf Engelbrecht in Breda hielpen ondernemers door ze advies over sociale media te geven. Het geld dat de ondernemers voor het advies over hadden, ging naar het goede doel. 

Goed doen 2.0 motiveert leerlingen

De projecten in het boek laten zien dat het leerlingen enorm motiveert om zich voor een ander in te spannen, of dat nu een zieke buurman, Unicef of War Child is. Leerlingen beschikken over veel digitale talenten en met de juiste begeleiding komen die talenten tot bloei. De kinderen leren samenwerken via sociale media en ze leren sociale media verstandig, positief en innovatief te gebruiken. 

Over het boek

Het boek is een uitgave van stichting Kennisnet. Wilt u het boek als hardcopy, in een luxe uitgave hebben? U bestelt het boek hier. 

 

Tags en rubrieken
Onderwerpen: