Home » Publicaties » Boeken » Kindertelefoontips van Carry Slee

Kindertelefoontips van Carry Slee

Een boek waarin kinderen kunnen lezen waar ze betrouwbare online hulp kunnen krijgen.

Kelly rijdt op de fiets naar school. Ze veegt haar gezicht af. Niemand hoeft te zien dat ze heeft gehuild. Ze mogen het niet weten, zelfs haar vriendinnen durft ze het niet te vertellen, want ze schaamt zich.

Carry Slee

Zo begint het korte verhaal dat Carry Slee schreef voor De Kindertelefoon. Kelly is niet de enige met een geheim. Er zijn heel veel kinderen en jongeren die niet durven praten over wat ze dwarszit. De Kindertelefoon kan helpen. Op www.kindertelefoon.nl kun je anoniem praten met een medewerker van De Kindertelefoon. Je kunt dus niet alleen gratis bellen (0800-0432), maar ook chatten.

Online hulp voor kinderen

Behalve bij De Kindertelefoon kun je ook elders op internet hulp vinden. Bijvoorbeeld als iemand je misbruikt. Als je bang bent dat je ouders uit elkaar gaan. Of als je verliefd bent maar het niet durft te zeggen. In dit boek geeft Carry tips en wijze raad om succesvol gebruik te maken van websites, forums en chatprogramma's. Ze deed dat samen met de internetdeskundigen Remco Pijpers en Justine Pardoen van Mijn Kind Online.

Kindertelefoon-tips van Carry Slee is gemaakt door Mijn Kind Online, een kennis- en adviescentrum voor 'jeugd en media', dat kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten helpt om goed met media om te gaan. 

 

Tags en rubrieken
Trefwoorden: