Home » Publicaties » Boeken » Mediawijsheid op de Basisschool - succesverhalen van 21 leerkrachten

Mediawijsheid op de Basisschool - succesverhalen van 21 leerkrachten

De opvolger van ons boek Sociale Media op de Basisschool heet 'Mediawijsheid op de Basisschool - succesverhalen van 21 leerkrachten'. Het is een gratis online uitgave, van Kennisnet en Mijn Kind Online. Maar het boek is ook fysiek te koop. 

De wereld verandert snel, en de media ook. Ouders staan daardoor voor nieuwe opvoeduitdagingen, scholen ‘moeten’ veranderen. Deze digitale revolutie, die maar voortduurt, veroorzaakt de nodige discussie. Leidt schermgebruik tot digitale dementie? Moeten we kinderen leren programmeren op de basisschool? 

In die veranderende wereld proberen wij, zonder altijd alles goed te weten, kinderen verstandig met media om te laten gaan. We maken ze mediawijs. We leren ze media in te zetten om hun doelen te bereiken, zonder zichzelf en anderen schade te berokkenen. Maar hoe doe je dat? Ook daar voeren we nog steeds discussie over. Wat is mediawijsheid nou precies? En wat moeten kinderen leren om goed te functioneren in de multimediale samenleving?

In het boek ‘Mediawijsheid op de basisschool’ geven 21 leerkrachten antwoord op die vragen. Ze gebruiken media als een middel om hun lessen te verrijken, maar ze leren hun leerlingen ook media te begrijpen, positief te gebruiken en risico's het hoofd te bieden. Hun succesverhalen laten zien hoe rijk ons onderwijs is, en dat er goede vakmensen zijn die met hun tijd meegaan.

Download of bestellen

'Mediawijsheid op de Basisschool' is gratis te downloaden op Kennisnet.nl en MijnKindOnline.nl. U kunt het voor 24,95 Euro ook als hardcopy bestellen. Dan krijgt u een prachtig exemplaar.

Samenwerking Kennisnet en Mijn Kind Online

Het boek is een uitgave van Kennisnet en Mijn Kind Online, en een vervolg op het inspiratieboek ‘Sociale media op de basisschool’.Tags en rubrieken
Onderwerpen: 
Leeftijden: 
Trefwoorden: