Home » Publicaties » Boeken » Mijn Kind Online

Mijn Kind Online

In 2005 kwam het boek 'Mijn Kind Online, hoe begeleid je je kind op internet' uit. Het is nog steeds actueel.

In 2005 kwam het boek 'Mijn Kind Online, hoe begeleid je je kind op internet' uit. Het is nog steeds actueel.

Auteurs
Justine Pardoen en Remco Pijpers

Inhoud van het boek
Hoe zorg je dat kinderen zorgeloos en veilig kunnen internetten? Door betrokken te zijn bij wat ze doen. Geen enkele ouder stuurt zijn kinderen zomaar de straat op, de grote stad in. Je vertelt ze wat ze daar kunnen verwachten, wat leuk is en wat niet, wat wel mag en wat niet. En in het begin blijf je er een beetje bij. Hetzelfde zou eigenlijk voor Internet moeten gelden. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar het over gaat. 

Wat vinden kinderen leuk?
Dit boek vertelt ouders en leraren waar het over gaat. Een van de belangrijkste dingen is namelijk dat je moet weten wát kinderen nu eigenlijk zo leuk vinden aan internet en wat ze daar uitspoken, om ze goed te kunnen bijstaan. Maar ook enige kennis van de techniek is natuurlijk belangrijk. Zodat je weet wat de mogelijkheden én de beperkingen van de beschikbare software zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van filtering, tijdcontrole en privacybescherming. 

Van 3 tot 18 jaar
Mijn kind online is het eerste boek in het Nederlandse taalgebied waarin internetopvoeding centraal staat, voor kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar. Alle opvoedingsaspecten worden besproken: van omgaan met schokkende beelden tot je kinderen naar bed krijgen, en van omgaan met online pesten tot het terugdraaien van ongewenste aanschaffingen.

Het boek is te bestellen via de uitgever SWP

 


Tags en rubrieken
Leeftijden: 
Trefwoorden: