Home » Publicaties » Boeken » Sociale media in het speciaal onderwijs

Sociale media in het speciaal onderwijs

In het boek 'Sociale media in het speciaal onderwijs' staan 15 inspirerende portretten van leraren centraal die op een creatieve manier aandacht besteden aan sociale media en mediawijsheid in de les. Het is in gedrukte vorm en als gratis webboek te lezen.

Hoe leer je kinderen in het kinderen in het speciaal onderwijs de do's en don'ts van sociale media? Hoe kunnen deze scholen digitale media inzetten om leerlingen van 4 tot 20 jaar, meer bij de lesstof betrekken? En hoe kunnen sociale media leerlingen helpen hun talenten te ontwikkelen. Het is te lezen in het boek 'Sociale media in het speciaal onderwijs', de opvolger van de boeken 'Sociale media op de basisschool' en 'Mediawijsheid op de basisschool'.

Kennisnet laat leraren aan het woord over hun ervaringen. Ze geven praktische tips over hoe je deze kwetsbare doelgroep online én offline beschermt, weerbaar maakt en laat 'vliegen'. De lessuggesties bij de portretten sluiten aan op de digitale wereld van leerlingen.

Bestellen, downloaden of webboek
Het is boek is gemaakt door Kennisnet in samenwerking met LECSO, het landelijk expertisecentrum speciaal onderwijs.

Het boek is tegen kostprijs te bestellen bij LECSO.

Of lees het als digitaal webboek: http://socialemediainhetso.kennisnet.nl. Hier kunt u de pdf eventueel ook downloaden.

Remco Pijpers schreef ook een column ter ere van de lancering van het boek over het belang van aandacht voor mediawijsheid voor deze groep kwetsbare kinderen.

 

Tags en rubrieken