Home » Publicaties » Brochures » Nieuwe brochure: 125 leerzame apps & websites

Nieuwe brochure: 125 leerzame apps & websites

Wat zijn goede leerzame apps en websites voor leerlingen op de basisschool? Mijn Kind Online brengt er 125 samen in de publicatie ‘125 leerzame apps en websites’ voor leerlingen in groep 1 tot en met 8.

Remco Pijpers: “Als je in 2001 aan kinderen vroeg wat ze liever wilden doen, op internet of buiten spelen, dan kozen ze voor buiten spelen. Sindsdien is er veel veranderd. Eerst kwam er razendsnel internet, daarna deden smartphones hun intrede. Gevolgd door schermen die je kunt aanraken. Met deze ontwikkelingen kwam er ook een overvloed aan nieuwe digitale inhoud. Hoe goed gevuld de app-stores ook waren, lange tijd hield het niet over met de content voor kinderen.
Het was allemaal net niet goed genoeg. Maar nu komen er wekelijks prachtige apps bij. Steeds meer educatieve apps ook, die geschikt zijn voor in de klas en thuis. Dat wil niet zeggen dat het makkelijk kiezen is. Hoe maak je onderscheid tussen wat goed is, en wat niet?” 

Deze brochure helpt je bij de selectie van leerzame en goede apps en websites en diverse experts geven suggesties hoe je ze in de les kunt inzetten. 

 

Tags en rubrieken
Onderwerpen: 
Leeftijden: 
Trefwoorden: